CANVI DE LLOC

ATENCIÓ






El centre excursionista ha canviat de lloc


Visiteu-nos al nou espai web



Si voleu veure tot el que teníem penjat fins ara continueu llegint més avall.























Bloc Open CaLa Sofia 2011

Bloc Open CaLa Sofia 2011
BOCS 2011

29 de maig - Serra de Pàndols

29 de maig - Serra de Pàndols

dijous, 5 de maig del 2011

Sortida a la Reserva Natural de Sebes: FLIX (Ribera d’Ebre)


Diumenge dia 10 d’abril 2011,


La zona humida a la vora de lo riu Ebre és on viuen i/o hi passen diferents tipus d’aus, amfibis i rèptils. Vam començar a caminar des de la població veïna de Ribarroja d’Ebre a uns vuit quilòmetres del destí. El traçat a vora el riu, tot i no tractar-se ben bé de camí de sirga, és pràcticament pla i apte per a canalla, resultant ideal per fer en família tant caminant com en BTT (això sí, a l’estiu preneu repel·lent d’insectes per la mosca negra).

Malgrat que ens vam trobar amb un bon tros de camí asfaltat, la resta ens va permetre contemplar els canyars i endinsar-nos-en fent servir unes passarel·les de fusta que duien als observatoris d’aus. Al mas de les cigonyes vam poder ser objecte d’investigació per part d’aquestes grans aus, que, tenint cura de les cries que feia poc havien sortit dels ous i encara no volaven, ens vigilaven amb atenció. També hi vam poder veure els cavalls de la Camarga introduïts a la reserva per contribuir amb la seva pastura a la recuperació i la conservació d’herbassars inundables, els quals prenien de bon grat els manats d’herba fresca que els oferia la nostra canalla.

Més endavant ens aturàrem per fer un veure i descansar una mica al Mas de Pitoia, el Centre d’Interpretació del Camí de Sirga, nova seu de l’Àrea d’Educació Ambiental de Sebes.

I finalment vam parar a dinar, descansar, jugar, i continuar observant aus al Mas del Director (antic mas del director de la fàbrica de Flix quan aquesta era de propietat alemanya) convertit en museu temàtic.

En conclusió es podria dir que ha estat una caminada sense dificultat, tranquil·la i sense desnivell, on el principal al·licient ha estat el poder gaudir dels paratges i de la fauna de la reserva juntament amb els més petits del nostre centre excursionista.