CANVI DE LLOC

ATENCIÓ






El centre excursionista ha canviat de lloc


Visiteu-nos al nou espai web



Si voleu veure tot el que teníem penjat fins ara continueu llegint més avall.























Bloc Open CaLa Sofia 2011

Bloc Open CaLa Sofia 2011
BOCS 2011

29 de maig - Serra de Pàndols

29 de maig - Serra de Pàndols

dijous, 27 de maig del 2010

Pujada al Matagalls

El passat diumenge 23 de maig, un grup de 20 excursionistes del Centre Excursionista Maspujols, fem cim al Matagalls, al parc Natural del Montseny.

A les 8 del matí, puntuals tots els excursionistes ja érem a punt per pujar a l'autobús. El dia acompanyava, clar i assoleiat i per sort no gaire calurós.

L'autobús pren direcció a Vic i a Tona agafa la carretereta que ens deixarà a Collformic, inici de la nostra excursió. Abans de la caminada fem forces amb un bon esmorzar.

Comença la pujada, el primer tram és força dret però tothom el fa a un bon ritme, algun renec entre els més petits però res de l'altre món, entre ells es distreuen i, de fet, acabem de començar.


Els més ràpids s'esperen al tram més planer abans de començar la segona rampa, aquesta vegada més forta, però tothom ja ha escalfat les cames, fins i tot els més petitons la pujen sobradament. Reunim el grup i enganxem la darrera pujada al Matagalls.

Al cap de dues hores fem cim al Matagalls, tothom força content, picotejem  4 galetes, cacahuets, pataques i com no: realitzem la foto de grup.

Una mica de vent ens refresca l'ambient, compte que amb aquest sol i aquesta fresca alguna vermellor als clatells es começa a veure. Busquem un punt arrasserat del vent per dinar al costat de l'emblemàtic cim i aprofitem per untar-nos amb protector solar, ja que, amb el dia que tenim, és el més prudent.

Dinem, i alguns aprofiten per fer una breu becaina, breu perquè hem d'iniciar la nostra baixada cap el coll de St. Marçal on d'aquí una horeta i mitja ens espera de nou l'autobús i on acabarà la nostra travessa.


La devallada és molt satisfactòria ja que transcorre per una bonica fajeda amb el regal del faig gran, un enorme faig que impressiona els més petits i els fa imaginar històries on el gran faig és pare, avi i besavi de cada un dels fajos d'aquest bosc contrastat de verds i fulles seques que cobreixen el terra.

Arribem al coll de St. Marçal. Tothom molt content, a tot ens ha agradat molt la excursió. Ens mereixem una cervesa, un cafè o un gelat. L'autobús s'atura perquè poguem complir el nostre últim desig del dia.

Pere i Pilar